AMY ANTIN – ALREADY SPRING

Artiest info
Website
 

‘Meyer Records’ is een Duits platenlabel uit Husum, een havenstad aan de westkust van de Noordzee. Ze laten hun albums distribueren door het retrolabel “Bear Family Records’ dat zich gespecialiseerd heeft in de herpublicatie van allerlei vroegere platen in de genres country, rockabilly, rock’n’roll, R&B, blues, soul, jazz en de beruchte ‘Neue Deutsche Welle’ kortweg ‘NDW’ genoemd.

Ook ‘Meyer Records’ grijpt terug naar albums uit het verleden zoals bijvoorbeeld het geval is met hun allereerste release; de plaat “Already Spring” van de nu 69-jarige New Yorkse singer-songwriter Amy Antin die na een pijnlijke echtscheiding in 1990 naar Europa verhuisde en zich definitief in de Duitse stad Keulen ging vestigen.

“Already Spring” was haar vijfde soloplaat die ze in 2015 op de markt bracht met daarop twaalf zelfgecomponeerde liedjes die ze op akoestische wijze en enkel met de begeleiding van een akoestische gitaar heeft ingezongen in de keuken/opnamestudio van Werner Meyer, de drijvende kracht achter ‘Meyer Records’ die de plaat uitbrengen in een zogeheten ‘Kitchen Recording Series’.

Als folkzangeres besteedt Amy Antin (haar echte naam is Amy Eisenberg) bijzondere aandacht aan de songteksten bij haar intimistische nummers die ze als een volwaardige troubadour vertolkt op deze plaat. Ze legt veel gevoel en emoties in haar zang bij het vertellen van haar poëtische verhalen over observaties in haar leefwereld en over persoonlijke autobiografische gebeurtenissen in o.a. de liefde. U kunt dit zelf vaststellen en ervaren via de twee liedjes uit “Already Spring” die we hier op audiovideo hebben toegevoegd: “Healed” en “Rescue Me”.

Naast haar muzikale carrière waarvoor ze wel eens vergeleken wordt met folkzangeressen zoals Joni Mitchell, Joan Baez en Rickie Lee Jones of de troubadour nummer één Leonard Cohen heeft Amy Antin al die tijd ook veel geschilderd. Na de release van “Already Spring” heeft ze met het album “First Song Of The Morning” in volle coronatijden in 2020 nog één andere plaat opgenomen waarna ze van het podium is verdwenen.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: AMY ANTIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.